Президентът Румен Радев търпи щети, тъй като всеки, който управлява,

...
Президентът Румен Радев търпи щети, тъй като всеки, който управлява,
Коментари Харесай

Александър Маринов: Президентът търпи щети, защото управлява твърдо дълго

„ Президентът Румен Радев търпи вреди, защото всеки, който ръководи, губи от известността си. Почти постоянно по този начин става, даже да имаш положителни резултати. Аз персонално считам, че служебните държавни управления се оправят прекомерно добре на фона на всички проблеми. В същото време президентът прецизно извършва своите конституционни отговорности и не би подхванал дейности, единствено с цел да резервира имиджа си. “

Това съобщи пред „ Българска национална телевизия “ проф . Александър Маринов , консултант на служебния министър председател Гълъб Донев. По думите му служебните държавни управления по своя план не са пригодени за дълготрайно ръководство , защото много постоянно те се изправят пред непреодолими спънки поради неналичието на законодателство , на парламентарна поддръжка и запас.

Той разяснява и тематиката с продължаващите договаряния от страна на политическите сили за сформиране на държавно управление в границите на 49-ото Народно заседание.

„ В момента рецесия няма, в противен случай – има изгледи тя да се реши в една или друга степен. Въпреки първата стъпка изкривено, по-късно бе определен ръководител, зам.-председатели, стартират да се избират комисии, контракти се някаква законодателна стратегия – това са обнадеждаващи знаци, че Народното събрание може да работи “ , съобщи Александър Маринов.

Според съветника на премиера е доста значимо дали партиите ще употребяват времето за съвещания дейно или съзнателно ще се пробват да протакват поради сметки, свързани с това по кое време им е най-изгодно да отидат на избори . По думите му президентът Румен Радев този път е наложил по-високо движение, с което е дал знак, че той и гласоподавателите чакат Народното събрание да работи съзнателно и интензивно, без ненужно закъснение и политически игри.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР