Президентът Румен Радев свиква заседание на Консултативния съвет за национална

...
Президентът Румен Радев свиква заседание на Консултативния съвет за национална
Коментари Харесай

Президентът Румен Радев свиква КСНС в понеделник

Президентът Румен Радев привиква съвещание на Консултативния съвет за национална сигурност в понеделник, оповестиха от президенството.

Темата е " Интегриране на Западните Балкани в Европейски Съюз. Роля на България в разширението на Европейски Съюз и в процеса на стабилизиране и асоцииране: Република Северна Македония и Албания “.

По-рано през днешния ден министър председателят Кирил Петков акцентира, че позицията на България към преговорния развой за Република Северна Македония не е изменена, само че ще бъде надградена с активността на пет работни групи, които да намерят решения по въпроси като инфраструктура, стопанска система, история и просвета.

Позицията на България към преговорния развой с Република Северна Македония се резервира, както е записано в точките от съдружното съглашение. Това съобщи министър председателят Кирил Петков по време на днешното си присъединяване в парламентарния блицконтрол. " Тази позиция е същата и я надграждаме с пет обособени комисии ", уточни министър председателят. Той даде образец с комисията по инфраструктурата - една от петте, които следва да бъдат основани, защото сред двете страни няма добра транспортна съгласуваност.

" Готови сме да помогнем на нашите съседи и в битката с корупцията ", означи още министър председателят. " В нашата коалиция имаме безусловно ясна обща позиция, съгласувана пред очите на целия български народ. С това, че отиваме на диалог на 18 януари, демонстрираме, че добросъседството е главен принцип в връзките с Република Северна Македония ", сподели министър-председателят. " Нашето държавно управление ще покаже разликата сред положителни проекти и осъществени резултати ", счита Петков.

Той посочи, че срещата сред двете страни ще е в Скопие на 18 януари.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР