Президентът Румен Радев свиква на първо заседание новоизбраното 49-о Народно

...
Президентът Румен Радев свиква на първо заседание новоизбраното 49-о Народно
Коментари Харесай

Президентът свиква първото заседание на 49-ото НС в сряда

Президентът Румен Радев привиква на първо съвещание новоизбраното 49-о Народно заседание на 12 април от 10.00 часа, оповестиха от прессекретариата на президента. Президентът подписа през днешния ден (10 април) указа на съображение член 75 от Конституцията.

Още преди ден се появи информация, че Радев е избрал да свика Народното събрание на Велика сряда. Породи се въпросът каква е повода за скорошното привикване на новоизбрания парламент – дали тя е обвързвана с безапелационната позиция на “Продължаваме смяната – Демократична България ”, че нямат да поддържа кабинет с първия мандат на ГЕРБ, или е поради нуждата допустимо най-скоро да се одобри бюджет и да се гласоподават законодателните промени, значими за изискваните промени по Плана за възобновяване и резистентност.

Появиха се даже предварителни планове, че изтеглянето на първото съвещание на 49-ото Народно заседание за 12 април ще направи невъзможна хипотезата евентуалните нови предварителни изори да съвпаднат с локалния избор през есента.

Още преди Централната изборна комисия да разгласява окончателните резултати от вота на 2 април, Радев съобщи, че ще свика Народното събрание допустимо най-скоро. И акцентира, че няма да бави процедурата по връчването на мандатите за съставянето на кабинет. Аргументът му беше, че на предходните предварителни избори даде повече време на парламентарно показаните партии, с цел да стигнат до консенсус и да образуват постоянно държавно управление. Въпреки това те не съумяха да се схванат.

 
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР