Президентът Румен Радев свиква Консултативния съвет за национална сигурност заради

...
Президентът Румен Радев свиква Консултативния съвет за национална сигурност заради
Коментари Харесай

Президентът Радев свиква Съвета по национална сигурност заради напрежението между Иран и САЩ

Президентът Румен Радев привиква Консултативния съвет за национална сигурност поради напрежението сред Иран и Съединени американски щати.

Участниците в срещата на " Дондуков " 2 ще разискват вероятните опасности и закани за националната сигурност на България в изискванията на усложнената обстановка в Близкия изток.

Очаква се на днешното съвещание на Консултативния съвет при президента българските служби да показват три отчета за възможните провокации пред страната ни. Вчера министър председателят Бойко Борисов напомни формалната българска позиция:

" Само мирът може да реши проблемите в Близкия изток. И Иран, и Ирак, и Сирия са в непосредствена непосредственост до България. Като се има поради, че Русия и Турция са под наказания, това е един доста, доста комплициран район ".

Междувременно НАТО реалокира на безвредно място военнослужещите, измежду които и двама български офицери, които вземат участие в образованието на иракските сили за сигурност.

Министърът на защитата Красимир Каракачанов:

" Мисията не е прекъсната. Тя просто е евакуирана и при взимане на решение, че обстановката в Ирак е подобаваща и при предпочитание от страна на иракското държавно управление, те могат да се върнат ".
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР