Президентът Румен Радев стартира инициатива за насърчаване на физическата активност

...
Президентът Румен Радев стартира инициатива за насърчаване на физическата активност
Коментари Харесай

Президентът стартира инициатива за насърчаване на спорта и социалното общуване

Президентът Румен Радев започва самодейност за поощряване на физическата интензивност и спорта измежду децата и младежите в България. Важно е да излезем от говоренето за спорта като абстракция, време е да покажем на младежите персонална ангажираност на всички равнища, съобщи президентът. Той разгласи началото на самодейността си „ Спортувай с президента “ по време на конференция, която се състоя в Националната спортна академия “Васил Левски “.


Инициативата цели да подтиква практикуването на спорт за възстановяване на здравето, развиването на двигателните умения и общественото другарство при младежите. Радев означи, че е значимо младежите да излязат от заплахите на виртуалната мрежа и да бъдат приобщени към мрежа от съидейници, с които да спортуват.

Новата самодейност на президента има за цел построяването на мрежа от партньорства с учебни заведения, спортни организации, институции, родители, които, по думите на президента, играят водеща роля за възстановяване на физическия и здравния статус измежду младежите. Държавният глава прикани всички дружно да обединят старания за здравето и физическата интензивност на децата.

По време на конференцията водещи специалисти в региона на медицината, логиката на психиката, педагогиката, физическото образование показаха данни за утежняване на здравния статус измежду децата, произлизащо от обездвижване, както и понижаване на физическата правоспособност на учениците. Акцент в отчетите на лекторите беше възходящата заплаха от основаване на взаимозависимост към осведомителните технологии. Бяха показани положителни практики от други европейски страни и способи за поощряване на спорта измежду децата.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР