Президентът Румен Радев ще връчи първия мандат за съставяне на

...
Президентът Румен Радев ще връчи първия мандат за съставяне на
Коментари Харесай

Президентът Радев обяви кога ще връчи първия мандат

Президентът Румен Радев ще връчи първия мандат за сформиране на държавно управление на 1 юли. Папката ще получи претендентът за министър-председател, посочен от най-голямата парламентарната група - тази на ГЕРБ-СДС. Процезурата ще стартира в 09.00 ч. на „ Дондуков " 2.

Припомняме, че консултациите на политическите партии при президента завършиха в сряда. Равносметката след края им е следната:

Има няколко оферти с разновидности за държавно управление, без ясно обединяване и болшинство към никое от тях. За първия мандат от ГЕРБ-СДС оферират държавно управление на малцинството. Движение за права и свободи към този момент не разясняват втория мандат, тъй като считат, че би трябвало да има поддръжка за държавно управление с първия. „ Продължаваме Промяната-Демократична България " се оповестиха за съпротива. За третия мандат на масата към този момент стоят няколко оферти. От „ Възраждане " са срещу държавно управление сред ГЕРБ и Движение за права и свободи. Българска социалистическа партия и „ ИТН " са на едно мнение, че би трябвало да се образува експертен кабинет. А, най-малките в Народното събрание - „ Величие " видяха решението в програмно държавно управление.

Още преди връчването на първия мандат от ГЕРБ-СДС обявиха, че няма да водят нови договаряния за поддръжка. Предложението за държавно управление на малцинството остава.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР