Президентът Румен Радев ще участва днес в официалната церемония по

...
Президентът Румен Радев ще участва днес в официалната церемония по
Коментари Харесай

България ще се присъедини към Европейския алианс за батерии

Президентът Румен Радев ще взе участие през днешния ден в формалната гала по подписването на декларация, с която България ще се причисли към Европейския алианс за акумулатори, оповестиха от прессекретариата на президента. Подписването на декларацията ще се състои от 10:00 ч. в " София тех парк ". Страната ни ще бъде показана в алианса от Българската организация за вложения (БАИ).

Служебният министър Александър Пулев също ще взе участие в церемонията, оповестиха от Министерството на нововъведенията и растежа.

От министерството напомнят, че Европейският алианс за акумулатори (European Battery Alliance – EBA) е институция, която е основана от Европейската комисия за да върне основни производства в Европа. Организацията сплотява над 800 индустриални сътрудници, софтуерни компании, финансови институции и развойни центрове, от минното дело до преработването, с общата цел да изградят устойчива и конкурентоспособна европейска промишленост за акумулатори.

С присъединението си страната ни ще стане част от промишленост, която се чака да генерира годишни доходи на стойност 250 милиарда евро от 2025 година нататък, която е обвързвана с технологиите за декарбонизация - системи за предпазване на сила и електромобилност, където 100% от производството отива за експорт.

Чрез присъединението си към алианса България ще може да притегли директни задгранични вложения от производители и по този начин да сътвори причина за разкриване на нови работни места и стопански напредък.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР