Президентът Румен Радев ще свика Народното събрание най-вероятно още до

...
Президентът Румен Радев ще свика Народното събрание най-вероятно още до
Коментари Харесай

Президентът казва утре, че свиква Народното събрание, преговорите за кабинет - в МОЛ

Президентът Румен Радев ще свика Народното събрание най-вероятно още до края на седмицата, научи Дир.бг.

Във вторник в " Държавен вестник " излиза решението на Централната изборна комисия, с което тя афишира състава на Народното събрание и новоизбраните народни представители в 47-то Народно събрание.

Веднага по-късно президентът ще разгласи, че привиква Народното събрание и ще издаде указа за задачата. Очаква се Радев да насрочи първото съвещание незабавно. Възможно е това да стане още в сряда след ексклузивен брой на " Държавен вестник ".

На предходния избор през юли президентът разгласи на 16 юли, че привиква първото съвещание на 46-ия парламент на 21 юли.

По Конституция президентът има едномесечен период да го направи, само че Радев даде поръчката още преди седмица, че няма желание да се бави. Президентът ще свика първото съвещание на Народно събрание незабавно след оповестяването от ЦИК на окончателното решение за депутатите, увериха от екипа му.

Междувременно също на следващия ден започват договарянията за новото болшинство и държавно управление.

Преговорните екипи трябваше в началото да беседват в НДК, само че по последна информация договарянията за бъдещия кабинет ще се водят в МОЛ " Парадайз ", научи Dir.bg.

Очаква се те да бъдат предавани онлайн, както дадоха обещание двамата водачи на водещата групировка " Продължаваме промяната ".
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР