Президентът Румен Радев ще проведе консултации с представители на парламентарните

...
Президентът Румен Радев ще проведе консултации с представители на парламентарните
Коментари Харесай

Радев започва консултации с ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ

Президентът Румен Радев ще организира съвещания с представители на парламентарните групи в 49-ото Народно заседание в четвъртък, съобщи кореспондент на БГНЕС.

На 20 април, четвъртък, от 15.00 часа президентът ще организира съвещания с парламентарната група на ГЕРБ-СДС. От 17.00 часа президентът ще одобри представители на парламентарната група на „ Продължаваме промяната – Демократична България “.

ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ водят договаряния по законодателната стратегия на Народното събрание, само че отхвърлят да водят такива за сформиране на постоянен кабинет. Вече двете обединения се сплотиха към кандидатурата на Росен Желязков и той бе определен за ръководител на 49-ия парламент. Двете обединения имат общи визии за бюджета. Деница Сачева от ГЕРБ разгласи, че след извършена среща сред екипите на ПП-ДБ и ГЕРБ-СДС по отношение на бюджета, са стигнали до няколко общи визии - да се резервира уравновесена, финансова политика, която да направи по този начин, че да няма нужда от отнемане на разноски, ще бъдат поискани от МФ точни планове, както и среща с тях, с цел да може да се образуват по-конкретно политическите решения. Стана ясно и че Еврозоната е приоритет, както и 3% недостиг. Според ГЕРБ-СДС, обаче, бюджет би трябвало да бъде импортиран от постоянно държавно управление, ПП-ДБ считат, че бюджетът би трябвало да бъде импортиран от служебното държавно управление. Двете обединения са обединени, че не би трябвало да има нарастване на налозите.

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов прикани в идващите дни всички да работят, „ лишени от възприятието за великолепие “.

Двете обединения изпратиха и законодателната стратегия, по която са постигнали единодушие, като да вземем за пример законопроекти, свързани с осъществяване на промените, планувани в Националния проект за възобновяване и резистентност. Двете обединения са постигнали единодушие за законопроекти за изменение и допълнение на Наказателно- процесуалния кодекс, Шенген, за противопоставяне на корупцията, за изменение и допълнение на Закона за правосъдната власт, енергетиката, електронното ръководство, чистия въздух, енергийната успеваемост, домашното принуждение и други /БГНЕС
Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР