Президентът Румен Радев ще обнародва в Държавен вестник промените в

...
Президентът Румен Радев ще обнародва в Държавен вестник промените в
Коментари Харесай

Механизмът за разследване на главния прокурор излиза утре в Държавен вестник

Президентът Румен Радев ще обнародва в Държавен вестник измененията в Наказателно-процесуалния кодекс, с които се вкарва механизъм за следствие на основния прокурор, само че и се понижават нужните гласове за премахване на ръководителите на висшите съдилища и основния прокурор.

Това се вижда от на броя на Държавен вестник за 2 юни, петък. По-рано денем служебният министър на правораздаването Крум Зарков заяви във " Facebook ", че е подпечатал с държавния щемпел указа на президента, а самият разгласи, че няма желание да ги връща за ново разискване.

 Съдебният съвет въпреки всичко реши да изслуша Сарафов, Ясен Тодоров и израелския специалист (обновена) Съдебният съвет въпреки всичко реши да изслуша Сарафов, Ясен Тодоров и израелския специалист (обновена)

бяха признати предишния петък (26 май) и плануват специфичен арбитър да проверява основния прокурор, както и намаляването на изискуемото болшинство за отстраняването на основния прокурор.

Според до момента настоящите разпореждания основният прокурор може да бъде отхвърлен със 17 гласа. Депутати понижиха това болшинство на 13 гласа. Последните полемики и гласоподаване в правосъдния съвет, пред който има две висящи процедури за премахване на Гешев, демонстрират, че има толкоз плюс един-два гласа.

По-рано денем разиска в отсъствието на основния прокурор, който е в отпуск, само че и служебно зает по едно и също време, първото искане за неговото премахване. То е импортирано от шестима членове на прокурорската гилдия, които настояват, че Гешев е уронил престижа на правосъдната власт с дейностите си около следствието на гърмежа до автомобила му от 1 май.

Главният прокурор към този момент даде поръчка, че ще сезира Конституционния съд за измененията. Това евентуално ще блокира процедурите за неговото премахване до произнасянето на съда за текстовете.

Всичко, което би трябвало да знаете за:
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР