Президентът Румен Радев ще даде възможност на политическите сили да

...
Президентът Румен Радев ще даде възможност на политическите сили да
Коментари Харесай

Радев: Ще дам възможност на политиците да стигнат до консенсус преди ротацията

Президентът Румен Радев ще даде опция на политическите сили " да стигнат до консенсус във властта " преди ротацията на кабинета. Това сподели той, като посочи, че всички негови дейности ще бъдат в границите на Конституцията.

" Ще работя напълно в границите на Конституцията, тъй че да дава оптимално положителни условия на изпълнителната власт надлежно да си вземе своите решения в този развой ", сподели президентът, представен от БНР.

Скандалите с разпределението на властта късат нишката сред ръководещи и общество, сподели Румен Радев. Той чака да се стигне до разкриването на политическите зависимости след последните кавги към хипотетичната схемата за въздействие към убития Мартин Божанов Нотариуса.
а
" Всички сме наясно, че основаването на такава незаконна мрежа за влияние върху правосъдната система няма по какъв начин да стане без политически подкрепи и това е огромният въпрос - отстраняването на един подобен израстък и недопускането на сходни практики за в бъдеще изисква да се стигне до края и до разкриването на политически зависимости. Това чака обществото. Неслучайно заявих, че това е и тест, само че и опция – и за правосъдната система, за изпълнителната власт, за Народното събрание – да решат този случай ", разясни Радев.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР