Президентът Румен Радев ще бъде най-потърпевш от едно евентуално редовно

...
Президентът Румен Радев ще бъде най-потърпевш от едно евентуално редовно
Коментари Харесай

Политолог: Ако имаме редовен кабинет, най-потърпевш ще бъде президентът

" Президентът Румен Радев ще бъде най-потърпевш от едно вероятно постоянно държавно управление, тъй като ролята му в ръководството на страната ще намалее фрапантно. "

Това сподели за Euronews Bulgaria от Брюксел политологът Иван-Асен Иванов.

Според него страната е в обърканост, а с цел да излезем от нея би трябвало да се случат три значими неща: българските жители да станат по-активни и всеобщо да излязат да гласоподават на 2 април; политиците да схванат, че проевропейският път е по-различен и да се оттласнат от токсичното водачество в партиите си; и жителите, и политиците да осъзнаят, че това е дълъг път.

За жал, страната ни още веднъж се намира в предизборна акция, която наподобява, че не се разграничава с нещо от предходните. Страната ни е в обстановка на обърканост и съгласно мен се изискват коренни промени в държанието както на жителите, по този начин и на политиците, с цел да може страната ни да излезе отвън рамките на тази към този момент извънредно задълбочаваща се политическа рецесия.

Изглежда като че ли разделящите звена са много ясно дефинирани, счита политологът.

„ Необходимо е България да осъзнае, че нашият път в Европа, нашето присъединяване в европейския план би трябвало да бъде интензивно, би трябвало да се отстоява непрекъснато – не просто като непряк наблюдаващ, а като интензивно участващо лице в процеса “, сподели още той.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР