Президентът Румен Радев Радев ще въздейства чрез Стефан Янев за

...
Президентът Румен Радев Радев ще въздейства чрез Стефан Янев за
Коментари Харесай

Доц. Милен Любенов: Президентът ще действа чрез Стефан Янев, за да се състави правителство

" Президентът Румен Радев Радев ще влияе посредством Стефан Янев за сформиране на държавно управление в границите на това Народно заседание. Той ще бъде този спояващ фактор ", разяснява пред доцент Милен Любенов, който е учител по " Политически науки " в СУ „ Св. Климент Охридски “ и някогашен президентски консултант по времето на мандата на Росен Плевнелиев.

" Тази теза за изостряне на връзките и разграничение един от различен не е доста безапелационна. Радев ще се опита да влияе посредством Янев за сформиране на държавно управление в границите на това Народно заседание. Той ще бъде този спояващ фактор, тъй че да се случи програмното експертно държавно управление, за което приказват ГЕРБ и Движение за права и свободи от няколко месеца. Трите партии дружно имат 114 депутати. Не доближават 7 мандата, само че те ще се намерят. " Възраждане " може да помогне. Знаем го златния пръст. " Възраждане " не мисля, че ще имат проблем да поддържат едно такова държавно управление. Зад него стоят задкулисието и българската олигархия ", разяснява Любенов.

" Не виждам капацитет в " Български напредък " - партията на Стефан Янев. Тя е краткотрайна. Това е следващият план, който би трябвало да помогне на огромните партии ", изясни Милен Любенов. 

" Няма нищо неприятно " Продължаваме промяната " да бъде съпротива. Не бива да оставяме в границите на този парламент единствено " Възраждане " да бъде такава, съобщи той и добави, че постигнатият от " Възраждане " резултат на тези избори е таван на техния капацитет. 

По думите му, радикалният избор не е повече от 10%.

Впечатление на тези избори прави изборната интензивност, изясни още доцент Милен Любенов: 

" Тя е съотносима към ноемврийските избори през предходната година. Избирателят е изтощен и има катурване на изборните резултати, съпоставени с тези от предходната година. Основният фактор, който оказва въздействие, е хиперболизирането на чувството за рецесия. Служебното държавно управление говореше за безпорядък в енергетиката. А след откриването на интерконектора с Гърция се оказа, че проблеми с газовите доставки на процедура няма. Това повдига въпроса за ролята на президента Радев и служебното държавно управление върху изборния резултат. Служебният кабинет играеше против " Продължаваме промяната ". Радев има съществена заслуга за свалянето на кабинета на Петков. Радев даде опция на Кирил Петков и на Асен Василев, участвайки в служебните държавни управления, да станат разпознаваеми. Той евентуално е очаквал да има директна роля при ръководството на тяхното държавно управление, което не се случи ".
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР