Президентът Румен Радев проведе днес работна среща с посланика на

...
Президентът Румен Радев проведе днес работна среща с посланика на
Коментари Харесай

Радев и германският посланик у нас обсъдиха двустранното икономическо партньорство

Президентът Румен Радев организира през днешния ден работна среща с посланика на Германия у нас Кристоф Айххорн.

Двамата разискаха двустранното икономическо партньорство, вероятностите за стабилно развиване на бизнес климата в България, както и капацитетът за повишение на добавената стойност в производствата, основани с немски вложения у нас.

Радев и Айххорн се сплотиха към тезата, че огромната общественост от към 400 000 българи, които живеят и работят в Германия, само че остават свързани с родината си, са действителен фактор за прехвърлянето на нови познания, умения и модели за развиване на бизнес средата в България.

На срещата бяха разисквани също е нергийната промяна в границите на Европейски Съюз и методите за създаване на съвременна и въглеродно неутрална енергетика , като се регистрират и обществените аспекти на този дълготраен развой.

Двамата размениха отзиви и по политиката на разширение на Европейски Съюз, както и за провеждането в София на идната среща на върха на на която Германия е стратегически сътрудник.
 Румен Радев приобщава Европейска комисия към самодейността
Румен Радев приобщава Европейска комисия към самодейността " Три морета "

Президентът се срещна с Цветан Кюланов, изпълняващ длъжността началник на Представителството на Европейска комисия у нас
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР