Президентът Румен Радев пристигна на официално посещение в Египет заедно

...
Президентът Румен Радев пристигна на официално посещение в Египет заедно
Коментари Харесай

Радев от Египет: Вече казах, че партиите трябва да се чистят от корумпирани кадри

Президентът Румен Радев дойде на публично посещаване в Египет дружно със брачната половинка си Десислава Радева.

"Египет има основна роля в района в битката против тероризма, проведената престъпност, радикалния ислям и незаконната миграция. Затова и съдействието с Египет е значимо за нашата национална и европейска сигурност ", разяснява той пред публицисти в Кайро, представен от кореспондента на Българска телеграфна агенция.

"Египет е и най-големият наш търговско-икономически сътрудник за района на Близкия изток и цяла Африка. Стокообменът към този момент надвиши един милиард $, само че има още по-голям капацитет за развиване, по тази причина с мен повеждам внушителна бизнес делегация във значими области от съвместен интерес. Но разговорът и взаимното доверие на високо политическо равнище са доста значимо изискване този капацитет да се развива ", добави президентът.

По думите на Радев има упования за редица съглашения, за подписване на контракти от представители на нашия бизнес с египетския бизнес.

"Тези дни са доста значими, програмата е наситена, има и бизнес конгрес, обособени контакти. Очаквам в действителност положителни покупко-продажби ", акцентира той.

В отговор на въпрос по какъв начин ще разяснява оставките, които правосъдният министър Цецка Цачева и зам.-министърът на спорта Ваня Колева подадоха поради абсурда със скъпите им жилища на занижени цени, президентът отговори, че не е пристигнал в Египет с цел да разяснява това. Но въпреки всичко сподели, че позицията му постоянно е била кардинална:

"Преди два месеца по време на моя годишен доклад доста ясно заявих, че партиите, които желаят да видят себе си на бъдещия политически небосвод, би трябвало сами да се чистят от корумпирани и некомпетентни фрагменти с управнически упоритости, а не да чакат да гърмят кавги и да ги гасят с оставки ".

Румен Радев акцентира, че това се отнася за всички партии.

Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР