Президентът Румен Радев отправи остри критики към управляващите за начина,

...
Президентът Румен Радев отправи остри критики към управляващите за начина,
Коментари Харесай

Президентът: Харчат се милиони без обществени поръчки. Правителството си купува спокойствие и власт |

Президентът Румен Радев насочи остри рецензии към ръководещите за метода, по който се разходват държавните пари. Според президента бюджетът е разоряващ. Харчат се милиарди без обществени поръчки.

Коментарът си президентът Радев направи от полигона „ Корен “, където се организира учение на Сухопътните войски „ Балканска стена - 2020 ”.

„ Правителството предлага разоряващ бюджет и големи разходи без цели, без проект, без ясни процедури. Без аргументация за резултатите от тези разходи. Огромни харчове без публични поръчки от изключение се трансформира в предписание, а хаосът – в норма. Примерите не са от в този момент. Аз от години коментирам така наречения изкуствено създаван и отглеждан грижливо бюджетен остатък, който се харчи без публични поръчки. Най-накрая би трябвало да има сериозно обществено внимание. Това са нашите пари, това са парите на нашите деца и внуци. Има милиарди за автомагистрали, които се харчат без социална поръчка, харчат се при едно извънредно подозрително качество. Същото е с язовирите – раздават се пари незнайно по какъв начин “, сподели Радев.

Държавният глава изрази опасенията си, че бъдещите генерации ще бъдат натоварени с погасяването на задължения, с които актуалното ръководство „ си купува успокоение и власт с парите на жителите “.

Президентът добави, че е изискал държавните сдружения да разгласяват доклади за активността си, само че това по този начин и не станало. " Отдавна упорствам „ Автомагистрали “ да разгласяват на кого заплащат, за какво, по какви механически задачи, по какви критерии, каква гаранция има. До момента настойчиво се отхвърля тази информация “, уточни Радев.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР