Президентът Румен Радев отхвърли обвиненията на председателя на парламентарната група

...
Президентът Румен Радев отхвърли обвиненията на председателя на парламентарната група
Коментари Харесай

Румен Радев отвърна на удара: Цветанов трудно осмисля това, което чете

Президентът Румен Радев отхвърли обвиняванията на ръководителя на парламентарната група на ГЕРБ Цветан Цветанов отправени в ефира на bTV, че набирането на средства за предизборната му акция е било „ на мрачно “.
„ Моята предизборна акция от дълго време е осветлена и всички документи са на уеб страницата на Сметната палата. Ако някой би трябвало да се тормози от предишното, това е най-много господин Цветанов”, сподели пред публицисти в Монтана президентът.
По мотив обвиняването на Цветанов, че президентът „ желае да извади България от Европейски съюз и НАТО “, Радев разяснява: „ Неслучайно упорствам за по-добро обучение. Явно господин Цветанов по-трудно осмисля това, което чете. Но най-лесният метод да окарикатурим европейската концепция това е тя да се асоциира с хора, които от заран до вечер декламират някакви европейски полезности, без да са доста наясно какво означават”.
Държавният глава съобщи още, че не търси спорове, а постоянно съдействие в името на България. „ Аз диря постоянно консенсус. Ако някой има някакви терзания, да ги показа – ще ги приемем. Ако някой има някакви други оферти, да ги показа – ще ги приемем. Не мисля, че има нещо погрешно в тази проектодекларация – нито за Сирия, нито за цялостната конюнктура към нас”, съобщи президентът.
За въоръжените ни сили би трябвало да се работи действително поради усложнената сигурност, те са главният поръчител за суверенитета и териториалната целокупност на страната, сподели още Радев.
„ Не е задоволително единствено да рецитираш: „ Това е нашият евроатлантически път “, само че да бъдеш предан към тези съдружници. Не може да предлагаш народен проект за повишение на разноските за постигане до 2% от брутния вътрешен артикул – министър Каракачанов го внесе при започване на тази година – и в това време държавното управление на господин Цветанов да приема – единствено предния ден, средносрочна бюджетна прогноза, която внезапно се отличава от този проект. Там за 2019 година има 130 милиона по-малко, за 2020 година – 280, за 2021 година – 250. Ако тук се заблуждаваме, дано не заблуждаваме нашите съюзници”, разяснява президентът.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР