Президентът Румен Радев отговори на критиките и всеобщото възмущение от

...
Президентът Румен Радев отговори на критиките и всеобщото възмущение от
Коментари Харесай

Винаги съм защитававал българския интерес, а не на други държави

Президентът Румен Радев отговори на рецензиите и всеобщото отвращение от неговото държание по време на срещата му с президента на Украйна Володимир Зеленски в София.

Сегашните ръководещи нямат свое мнение и позиция, а следват това на огромните партньорски страни съобщи президентът.

Той посочи, че в никакъв случай не е отказвал да одобри президент на друга страна, когато има негово гледище. Разкритикува обаче Министерския съвет, че не е спазил разпоредбите на протокола и не е съгласувал авансово визитата с президента Радев, а го е уведомил след това.

" В тази обстановка най-лесно за мен беше да не организирам такава среща, само че това не е добър сигнал за България, не е добър сигнал и към 300 000 българи в Украйна. Така че аз се надявам Министерски съвет да съблюдава обикновените правила на протокола и в бъдеще такива събития да бъдат съгласувани.

Винаги съм защитавал българския интерес, а не на други страни. Въпросът е чии ползи пазят политици от Народното събрание и държавното управление? Кое задава тяхната политика?

Миналият октомври един от президентите от Източна Европа изпрати план на декларация за незабавна поддръжка на участието на Украйна в НАТО от всички страни в Източна Европа. Тогава отхвърлих да подпиша, тъй като приемането на Украйна в НАТО преди установяването на дълготраен мир там значи директен спор НАТО-Русия.

И тогава се надигна един писък против това и в този момент същите тези гневни критици внезапно трансформираха мнението си и одобриха моята теза. Въпросът е имат ли лично мнение и позиция? Защото те категорично следват мнението на огромните страни, което в тази ситуация е добре, тъй като те имат рационална позиция, само че в действителност нашите ръководещи нямат свое мнение и позиция и това е огромният проблем. А национално виновното държание изисква да имаш лично мнение. "

Това сподели Радев. От думите му стана ясно, че той не се тормози от импийчмънт.

Според Радев министър председателят Николай Денков употребява съветската опасност като заслон за кавга с българските служби.

Той разяснява и референдума за еврото, като съгласно него с отхвърлянето му политиците са посочили, че се опасяват от жителите.

Очаквайте детайлности!
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР