Президентът Румен Радев обясни защо не е наложил вето върху

...
Президентът Румен Радев обясни защо не е наложил вето върху
Коментари Харесай

Радев за военната помощ за Украйна: Вето и КС не могат да я спрат


Президентът Румен Радев изясни за какво не е наложил несъгласие върху решението на Народното събрание да се.

Указът за съглашението сред Министерството на защитата на България и Министерството на защитата на Украйна по отношение на безплатно даване на въоръжение, техника и муниции беше обнародван през днешния ден в Държавен вестник.

Българска социалистическа партия настояваше президентът Румен Радев да наложи несъгласие върху ратификацията. От партията предизвестиха, че в противоположен случай ще сезират Конституционния съд (КС).

„ За страдание войнолюбците в Народното събрание за военна помощ за Украйна С голямо болшинство и задължиха служебното държавно управление да подписа контракт с Украйна за такава помощ. В днешната извънредно нежна политическа обстановка, всяка институция в своите дейности и всяка партия със своето говорене би трябвало прецизно да се придържат към закон, по този начин както върша и аз. Съгласно нормативната уредба налагането на несъгласие не може да трансформира текстове по подписан към този момент интернационален контракт “, аргументира се Радев.

По думите му сезирането на Конституционния съд също е безсмислено поради периодите, в които се произнася Конституционен съд.

„ Докато Нинова умува дали да сезира Конституционен съд, което е безнадеждна идея, Министерството на защитата свърши нейната работа. То ревизира наложения му от Народното събрание контракт с Украйна ”, разяснява Радев.

Логистичната за даване на тази военна помощ към този момент стартира, сподели началникът на защитата адмирал Емил Ефтимов. От МО са безапелационни, че нито един детайл от помощта не е напускал територията на България, преди обнародването да стане факт.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР