Президентът Румен Радев обеща помощ по въздух за Трилистник и

...
Президентът Румен Радев обеща помощ по въздух за Трилистник и
Коментари Харесай

Продължава евакуацията в залетите от Стряма села, Радев обеща хеликоптер

Президентът Румен Радев даде обещание помощ по въздух за Трилистник и останалите наводнени села по поречието на Стряма, които бяха залети този заран.  Той посети потърпевшото село, което е под вода, залети са ниви, къщи, улици.  

" Най-важното сега е да продължат огледа на всички домове, тъй че да сме сигурни, че няма хора в риск, да има доставка на най-необходимото, първоначално на вода и на храна, и, несъмнено, при усмиряване на ситуацията по най-бързия метод с локалната власт да се разказват вредите, с цел да може страната да помогне с всичко, с каквото може.



Но, виждате какви са резултатите от климатичните промени, не можем да си затваряме очите пред истината. Явно, знаем и отпреди, виждаме какво става в този момент, очевидно и в бъдеще ние ще имаме сходни провокации, тъй че би трябвало да се мисли в вероятност такива аварийно-спасителни отряди, както е Дирекцията по аварийно-спасителна активност и предварителна защита в София би трябвало да има и в други центрове в България, да не споделям, че би трябвало да го има във всеки регионален град ", сподели Радев, представен от БНР.

По думите му най- значимото е да се откри има ли бедстващи хора и по тази причина се чака хеликоптер да облети региона е да реши обстановката в цялост.

Още от сутринта десетки хора от Трилистник бяха евакуирани от домовете си. По Радио Пловдив те споделиха, че  не знаят какво се случва с имуществото им и какви са провалите, тъй като нямат достъп до къщите си. По думите им два дни не е валяло и бедствието е донесено от придошлата вода на реката.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР