Президентът Румен Радев няма да освободи председателя на ДАНС Пламен

...
Президентът Румен Радев няма да освободи председателя на ДАНС Пламен
Коментари Харесай

Президентът Радев няма да освободи председателя на ДАНС Пламен Тончев

Президентът Румен Радев няма да освободи ръководителя на ДАНС Пламен Тончев, както упорства държавното управление.

Държавният глава е изпратил писмен отвод до премиера:

" Случаят с ръководителя на ДАНС е завършен. Днес изпратих формален отвод на настояването на премиера за неговото освобождение, тъй като претекстовете не дават отговор на закона. И също така през днешния ден вие видяхте самия Съвет за сигурност към Министерски съвет, че държавното управление обосновава своите решения с анализите и позицията на ДАНС. Мисля, че това демонстрира доста ясно, че главната причина, отново споделям, не е в професионализма, не е в нарушаването на закона. Напротив, ДАНС със своите дейности пази закона ".

Президентът разяснява и протичащото се в Народното събрание.

Румен Радев сподели, че след със угриженост протичащото се в Народното събрание и прикани болшинството да осъзнае, че властта е на първо място отговорност към жителите, " а не хазартно надхитряне ".

" И до момента в който Народното събрание и държавното управление си " играят на власт ", в това време текат редица процеси със мощен деструктивен заряд. Вие не виждате ли, че ние сами съсипваме енергетиката и стопанската система си. Режем си европейската вероятност, сами саботираме личните си национални цели ".

Според Радев ръководещите едвам през днешния ден почнали да осъзнават и размера на вредите, които нанасят с въвеждането на новата по-висока вноска за транспорт на съветски природен газ през страната ни. Президентът счита, че тя ще декапитализира " Булгартрансгаз " и ще има и мощна негативна реакция в Европа.

" Дългът на " Булгартрансгаз " към този момент е над 250 млн. лв., а Унгария подаде иск против България към Европейска комисия. Затова и през днешния ден бяха и тези спешни и под паника ограничения, с цел да може най-малко обезкървяването на " Булгартансгаз " да не продължава. Но това не взема решение главния проблем. България към този момент се сочи с пръст като обезсърчителен сътрудник. С огромна възможност Унгария ще сезира Европейския съд против България ".

Президентът подсети и за изявления на финансовия министър Асен Василев пред западни медии, че задачата на новата енергийна вноска е да направи неблагоприятен вноса на газ за Унгария и Австрия:

" България очевидно става тясна за манията за великолепие на някои хора, които към този момент се пробват да диктуват решенията на суверенни страни, на наши съдружници и сътрудници, на които ние разчитаме за Шенген ".

Президентът отхвърли да разяснява несъгласията в " некоалицията " по тематиката за отпадането на дерогацията за вноса на съветски петрол. Каза, че прибързаното й унищожаване води до непростим риск за недостиг на горивата и скок на цените.

" Явно в календара на " сглобката " попадат дати на ротации, до момента в който в календара на българските жители имат други дати - на чакащите сметки и на покриване на разноски. Едно ръководство има бъдеще единствено тогава, когато се води преди всичко от интереса на българските жители “.

На въпроса дали ще оцелее държавното управление, президентът отговори:

" Нека дочакаме да се съмне ".

Президентът Румен Радев разяснява и митингите на футболните почитатели против управлението на Българския футболен съюз:

" Това, което се случва, е в действителност срамно. То е пренебрежение към хилядите последователи и фенове на футболната игра, на националния тим. То към този момент въздейства доста съществено и на имиджа на България "
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР