Президентът Румен Радев назначи двукратния служебен премиер Гълъб Донев за

...
Президентът Румен Радев назначи двукратния служебен премиер Гълъб Донев за
Коментари Харесай

Румен Радев назначи Гълъб Донев за началник на кабинета си

Президентът Румен Радев назначи двукратния длъжностен министър председател Гълъб Донев за шеф на кабинета си, заяви прессекретариатът на президента. Постът е незает от края на 2020 година, когато Радев освободи от него политолога Калоян Методиев .

С декрет, от вторник постове в президентството получават и четирима министри от последния длъжностен кабинет. Това са Крум Зарков , който става секретар на Радев по правните въпроси, Александър Пулев - консултант по нововъведенията, Явор Гечев – консултант по селското стопанство и Росица Карамфилова-Благова – консултант по екологията.

Работа в президентската администрация получава и Катерина Граматикова , някогашен зам.-министър на защитата. Занапред тя ще е консултант на Радев по районно развиване.

Гълъб Донев беше министър председател в последните две служебни държавни управления, назначени от Радев. Крум Зарков беше длъжностен министър на правораздаването, Александър Пулев – длъжностен министър на нововъведенията и растежа, Явор Гечев - длъжностен министър на земеделието, а Росица Карамфилова-Благова - длъжностен министър на околната среда и водите.

Два пъти Гълъб Донев е бил секретар на президента Румен Радев, отговарящ за обществените политики и опазването на здравето - от 9 май 2017 година до 12 май 2021 година и от 22 януари до 30 март 2022 година От тогава е преназначен за секретар на президента по демография и обществени политики.

С декрет на президента Гълъб Донев е назначен за длъжностен министър-председател от 2 август 2022 година С декрет от 2 февруари 2023 година, президентът Румен Радев назначи ново служебно държавно управление от 3 февруари още веднъж с министър-председател Гълъб Донев.

Донев е бил и зам.-министър на труда и обществената политика във второто държавно управление на Бойко Борисов (от 24 ноември 2014 година до 11 май 2016 г.)

Три пъти Гълъб Донев е бил длъжностен министър на труда и обществената политика – в служебното държавно управление на Огнян Герджиков (от 27 януари до 4 май 2017 г.) и в двете служебни държавни управления на Стефан Янев (от 12 май до 13 декември 2021 г.), като в тях е бил и длъжностен заместител министър-председател по икономическите и обществените политики.
Източник: svobodnaevropa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР