Президентът Румен Радев излезе с позиция за замърсената медийна среда

...
Президентът Румен Радев излезе с позиция за замърсената медийна среда
Коментари Харесай

Радев осъди политиците, които заклеймяват, но и легитимират медии с уродлив подход

Президентът Румен Радев излезе с позиция за нечистата медийна среда в България и осъди превръщането на медии в инструмент за разпра.

" Превръщането на избрани медии в инструмент за политическа разпра основава опасност освен за свободната публицистика, само че и за гражданското общество ", счита Радев.

Позицията му очевидно е реакция на разграничение от изнесените от проправителствения уебсайт " Пик " персонални фотоси на приятелката на кандидат-кмета Борислав Игнатов, само че в текста на никое място не се оповестяват съответни медии и дейности, а се приказва по принцип.

" Президентската институция неведнъж е поставяла въпроса за нечистата медийна среда в България и целенасоченото разтрошаване на професионалните и етични стандарти в българската публицистика ", показва президентът.

" Двулична в този подтекст е позицията на политици и партии, които обществено осъдиха този недъгав метод, само че в същото време легитимират " медиите ", които го ползват, с поддръжка, присъединяване и близки персонални връзки. Надяваме се това да е началото на спор, който да докара до възстановителен развой в българската публицистика ", приключва позицията си президентът.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР