Президентът Румен Радев изказа приветствени думи по повод на 75

...
Президентът Румен Радев изказа приветствени думи по повод на 75
Коментари Харесай

Радев към Съюза на учените: Вие развивате академичния капацитет на страната

Президентът Румен Радев изрече приветствени думи във връзка на 75 години от основаването на Съюза на учените в България.

За мен е чест и наслаждение да отбележим дружно годишнината на Съюза на учените в България. Какъв по-добър миг от навечерието на Деня на Народните будители, съобщи президентът в словото си и уточни, че това е една “престижна организация”.

Като съюз, и в предишното, и в този момент, на персони с неоспорим престиж вие наложихте високите стандарти на науката като норма. Повече от 7 десетилетия вие сте мечтан сътрудник и на Българска академия на науките, и на университетите, и на водещи европейски и международни научни институции. Вие разпалвате искрата на науката измежду младежите, уточни Радев.

По думите му макар не до там нужната поддръжка на страната, Съюзът на учените продължава да притегля нови членове и да откликва на публичния интерес, “защото вие имате идея - знанието да бъде в интерес на цялото ни общество”. Вие развивате и укрепвате университетския потенциал на страната. Вашата високо виновна активност е основата, върху която се гради конкурентоспособна и сполучлива стопанска система. Наша обща задача е да се борим за отмерено разделяне на просветителния и научния капацитет в единното европейско пространство, уточни президентът.

В народен проект би трябвало да продължваме да утвърждаваме образованието и науката като стратегически народен приоритет, приключи той.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР