Президентът Румен Радев и вицепрезидентът Илияна Йотова ще дадат пресконференция

...
Президентът Румен Радев и вицепрезидентът Илияна Йотова ще дадат пресконференция
Коментари Харесай

Радев и Йотова се отчитат за първата година на „Дондуков“ 2

Президентът Румен Радев и вицепрезидентът Илияна Йотова ще дадат конференция през днешния ден във връзка първата изтелка година от мандата им. Държавният глава ще регистрира активността си за времето от полагането на клетва в Народното събрание на 19 януари предходната година до ден сегашен, съобщи БГНЕС.

Като президент досега Радев организира три съвещания на Консултативния съвет по национална сигурност (КСНС). Първото – на 30 май 2017 година, разиска настоящите опасности и закани за националната сигурност на България в подтекста на динамичните промени и отрицателни процеси, протичащи в средата на сигурност. На 17 октомври 2017 година КСНС разиска нужните законодателни ограничения за противопоставяне на корупцията. Изразено бе мнение, че корупцията е основна опасност за националната сигурност, която разрушава правовата страна, подкопава доверието на жителите в демократичните полезности и попречва развиването на стопанската система и повишение благосъстоянието на жителите на Република България и че тя е изключително рискова измежду лицата, заемащи висши държавни длъжности. Тъй като тя е главен фактор за образуване на корупционната среда и попречва ефикасното използване на антикорупционните политики и ограничения. Третият КСНС – на 9 януари тази година, разиска тематиката за ролята и уговорките на Република България за развиването на Общата политика за сигурност и защита на Европейски Съюз (ОПСО) в подтекста на българското председателство на Съвета на Европейския съюз.

В същото време Радев употребява 5 пъти пълномощията си да наложи несъгласие върху признати закони. Последното бе върху антикорупционния закон.

Съветът на президентите е нова самодейност на президентската институция. На нея президентът кани своите прародители на годишна среща, с цел да бъдат дискутирани предпочитани въпроси и тематики. Съветът на президентите се организира всяка година през януари, когато българският държавен глава встъпва в служба. Целта на самодейността е да сътвори нова традиция на последователност в президентската институция, търсене на градивен разговор и обмяна на хрумвания.

Благотворителната самодейност на президента " Българската Коледа " в поддръжка на избавения детски живот продължава. Над 2 милиона лв. доближи набраната сума за петнадесетото издание на акцията след края на благотворителния театър, който се състоя точно на Коледа в Народния спектакъл " Иван Вазов " под патронажа на президента Радев.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР