Президентът Румен Радев и вицепрезидент Илияна Йотова се отдадоха почит

...
Президентът Румен Радев и вицепрезидент Илияна Йотова се отдадоха почит
Коментари Харесай

Президентът Румен Радев отдаде почит на загиналите за свободата на България

Президентът Румен Радев и вицепрезидент Илияна Йотова се отдадоха респект на починалите за свободата на България и се включиха в церемонията по издигане на националния байрак по случай 145 години от освобождението на България.

 

Двамата се преклониха пред паметника на Незнайния войник в столицата.

Въпреки дъжда, стотици столичани се подредиха край храма " Св. Александър Невски ".

 

На церемонията участваха още здравният министър Асен Меджидиев, министърът на защитата Димитър Стоянов, Георги Свиленски от Българска социалистическа партия, водачът на Движение за права и свободи Мустафа Карадайъ и заместник-председателят на Движението Йордан Цонев, ръководителят на Столичния общински съвет Георги Георгиев и кметът на София Йорданка Фандъкова, Ива Митева от коалиция " Заедно ", Симеон Сакскобургготски, Георги Самандов от " Български напредък ", посланици.

 

Десетки жители се бяха събрали, с цел да гледат церемонията по издигането на националния байрак в столицата. 

Част от тях освиркаха президента Румен Радев на церемонията. Докато президентът приемаше почетния часовой, от събралите се да гледат церемонията, се чуваха възгласи " Радев, вън! ".  

 

Националният трикольор бе повдигнат с боен обред на паметника на Незнайния войник в центъра на София.

 

Строените гвардейци посрещнаха президента и висш главнокомандващ на армията Румен Радев и той ги поздрави. Преди ритуала с панихида и молебен в патриаршеската катедрала „ Св. Александър Невски “ в столицата стартира отбелязването на Трети март - денят на Освобождението на България.
 
Богослуженията в храма са с благословението на Негово светейшество Българския патриарх и Софийски митрополит Неофит.
 
По-късно денем, в 18,30 часа, Румен Радев и Илияна Йотова ще участват и на тържествената заря-проверка на площад " Народно заседание ".

 

България отбелязва 145 години от Освобождението. На 3 март 1878 година е подписан Санстефанският кротичък контракт, с който България е освободена от османско иго и се слага началото на Третата българска страна.

 
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР