Президентът Румен Радев и транспортният министър Христо Алексиев на среща

...
Президентът Румен Радев и транспортният министър Христо Алексиев на среща
Коментари Харесай

ЕК разговаря със служебния кабинет заради опасенията, че „Лукойл“ ще изнася руски горива

Президентът Румен Радев и транспортният министър Христо Алексиев на среща с " Лукойл "
Европейската комисия води диалози с българското държавно управление поради опасения, че от страната ни могат да бъдат изнасяни рафинирани артикули на „ Лукойл “, заяви представителят ѝ Даниел Фери.

„ Всъщност България се употребява със специфична дерогация от възбраната за импорт на нефт поради характерното си географско състояние. Изясних позицията ни преди няколко седмици и тя не е изменена. Днес мога да прибавя, че сме в контакт с българските управляващи и диалозите са градивни “, уточни той, представен от БНР.

Думите на представителя на Еврокомисията идват, откакто служебното държавно управление на България разгласи на конференция, взаимно с представители на „ Лукойл “, че желае да разреши на компанията да изнася рафинираните си подготвени артикули – т.е. горива.

Българските управляващи настояват, че това е допустимо, тъй като страната ни се употребява с двегодишна дерогация от възбраната за импорт на съветски нефт по море, влизаща в действие за останалите европейски страни на 5 декември. По логиката на служебната власт от страната ни не би могъл да се изнася недопечен нефт, само че не е неразрешено на се изнасят подготвени горива.

Преди към седмица от Комисията обявиха за следващ път, че България не може да продава съветски нефт за трети страни, в това число и модифициран. Не е ясно за какво служебното държавно управление толкоз доста упорства, че това не би било нарушаване на глобите, откакто явно Европейска комисия показва таман противоположното.
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР