Президентът Румен Радев и държавният глава на Азербайджан Илхам Алиев

...
Президентът Румен Радев и държавният глава на Азербайджан Илхам Алиев
Коментари Харесай

Азерски компании искат да газифицират домакинствата в България

Президентът Румен Радев и президентът на Азербайджан Илхам Алиев са разискали опцията азерски компании да вземат участие в газификация на семейства в България. Двамата са коментирали тематиката в телефонен диалог през днешния ден, оповестиха от администрацията на президента.

От там напомнят, че ползата към газификация на българските семейства е бил деклариран от президента Алиев още през октомври 2017 година, по време на формалното посещаване на българския държавен глава в Азербайджан. " Работим в тази тенденция и чакаме експерти от вашата страна, с цел да обсъдим тематиката на експертно равнище ", е споделил през днешния ден Румен Радев.

Той е удостоверил поддръжката на страната за построяването на Южния газов кулоар, в чиято реализация Азербайджан има основна роля. " Този план има значимо значение освен за България, само че и за енергийната диверсификация на Европа ", счита Радев.

По време на телефонния диалог двамата са коментирали и идното разкриване на директна самолетна линия София-Баку, което бе контрактувано през октомври м.г. Президентите са изразили убеденост, че директната въздушна линия сред България и Азербайджан ще донесе освен стопански изгоди за двете страни и ще развие туристическите и бизнес връзки, само че и ще насърчи двустранното съдействие.

Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР