Президентът Радев сезира Конституционния съд за разпоредби от бюджета за

...
Президентът Радев сезира Конституционния съд за разпоредби от бюджета за
Коментари Харесай

Радев прати Бюджет 2019 в КС

Президентът Радев сезира Конституционния съд за разпореждания от бюджета за следващата година.

Държавният глава нападна невъзможността да се трансферират средства от концесията на Летище София, към Фонда за стабилизиране на пенсионната система.

„ Правото на пенсионно обезпечаване би останало просто една декларация, в случай че страната не основава гаранции за неговото практикуване. Неразривната връзка сред това право и отговорностите на страната изисква да се регистрират съществуващите действителности, поставящи в риск пенсионната система - неподходящото съответствие сред работещите и пенсионерите, застаряването на популацията, ниските приходи. Социалната страна би трябвало да приема закони, които да стабилизират тази система”, акцентира президентът.
От идната година: Без пенсионери в държавната администрация От смяната са наранени над 1600 души
Вторият текст, който Радев оспорва, е лишаването на пенсионерите от правото да бъдат държавни чиновници: „ Приетата уредба основава неравно отнасяне според от основанието за пенсиониране и визира добити права, в нарушаване на правилата за тъждество пред закона и правовата държава”.

Според него има и риск за основни действия, защото може да не се намерят задоволително бързо подобаващи претенденти за служебно освободените места.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР