Президентът Радев няма да оттегли указа сиДокументът няма отношение към

...
Президентът Радев няма да оттегли указа сиДокументът няма отношение към
Коментари Харесай

Президентът Радев няма да оттегли указа си

Президентът Радев няма да отдръпна указа си
Документът няма отношение към структурата или състава на Министерския съвет, обявиха от „ Дондуков “ 2

Президентът Румен Радев няма да отдръпна указа си, с който предлага на Народното събрание да гласоподава министър-председател. Това оповестиха от прессекретариата на президента.

„ В сходство с Конституцията при получен изпълнен изследователски мандат за сформиране на държавно управление президентът издава декрет, с който предлага на Народното събрание да избере за министър-председател претендента, препоръчан от съответната парламентарна група. Указът на президента по член 99 няма никакво отношение нито към структурата, нито към състава на Министерски съвет, а тяхното предложение за гласоподаване от Народното събрание е експлицитна отговорност на претендента за министър-председател “.

По-рано през днешния ден от ПП-ДБ приканиха Радев да отдръпна документа, а ръководителя на Народното събрание Росен Желязков – да не включва в дневния ред точка за гласоподаване на кабинет.

На конференция по-рано от обединението неодобряваха проектокабинета, препоръчан от Мария Габриел, защото не е бил координиран с тях. Почти всички номинирани министри от квотата на ПП-ДБ си направиха отказ посредством заявления, в които декларират, че не желаят да вземат участие в този кабинет.
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР