Президентът Радев държи в плен българските институции, заяви заместник-председателят на

...
Президентът Радев държи в плен българските институции, заяви заместник-председателят на
Коментари Харесай

Митов: Радев лъже всички, българските институции са в плен

Президентъ т Радев държи в плен българските институции , съобщи заместник-председателят на ГЕРБ Даниел Митов на брифинг пред централата на партията.

По думите му в изявлението си пред БНР Радев е атакувал в персонален проект представители на ГЕРБ, тъй като няма аргументирани отговори на поставените от ГЕРБ съответни политически въпроси.

Митов упорства Радев да заеме позиция по случая Навални , ясна и безапелационна позиция по разкриването на съветската шпионска мрежа на територията на България.
 Президентът дефинира изявленията за позицията му за Русия като
Президентът дефинира изявленията за позицията му за Русия като " върха на наглостта "

Радев вижда недоумение и операция на обстоятелства от страна на Бойко Борисов

" Шпионските мрежи по тази причина са такива, тъй като те работят отвън закона и оттатък волята на националните държавни управления. И когато сходни шпионски мрежи бъдат разкрити , съответните институции, в това число и президента, са длъжни да заемат позиция и да одобрят дейностите на институциите, които са разкрили сходен шпионаж, а не да шикалкавят ", разяснява Митов.

По думите му, предизборно президентът се пробва да лъже всички по едно и също време . " На едните да споделя, че той е прозападен, на другите да споделя, че е проруски, на трети пък да намигва към Дубай през назначения в служебния кабинет ".

На брифинга някогашният обществен министър на ГЕРБ Деница Сачева изясни, че всички обществени заплащания на бюджета са обезпечени. " Смешен е този рев за актуализация на бюджета , който чуваме непрестанно. Всички заплащания са обезпечени през Закона за държавния бюджет и през Закона за държавното публично обезпечаване. В късия живот на това Народно заседание президентът нито един път не прикани за актуализация на бюджета . Напротив - интересуваше се само и единствено от Изборния кодекс и всички знаете по какъв начин беше признат той и по какъв начин беше оповестен - за една нощ ".
 Румен Радев: ГЕРБ остави служебния кабинет с вързани ръце - поради бюджета и Плана за резистентност Обновена
Румен Радев: ГЕРБ остави служебния кабинет с вързани ръце - поради бюджета и Плана за резистентност

Правителството ще реши до дни дали да внесе Плана за възобновяване и резистентност

" Бойко Борисов предложи да има държавно управление с няколко съответни задания , една от които да бъде актуализацията на бюджета . Нищо от това не се одобри и не се случи . Въпреки това, единствено 12 часа след встъпването на служебното държавно управление в служба, разгласи, че ненадейно е намерило 318 милиона лв. и ще може да обезпечи добавките за пенсионерите в размер на 50 лв. във времето, в което ще работи това държавно управление ", съобщи Сачева.

Според нея не може да се приказва, че бюджетът е продънен, че хазната е празна , че има потребност от актуализация, откакто 318 милиона лв. бяха открити безусловно за една нощ.

Относно Планът за възобновяване и резистентност Сачева изясни, че той не е на държавното управление на ГЕРБ, а е на българската страна и общество .

" И това, че президентът има 6 плана, за които непрестанно лобира, това не е причина да приказваме, че този проект не е добър ", изясни някогашният обществен министър.
 Даниел Митов пита хората от центъра на София
Даниел Митов пита хората от центъра на София

Идеята, че ГЕРБ просто ей по този начин ще си отиде е илюзия и нечиста сделка. Ние знаем къде отиваме и какво ще правим
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР