Президентът назначи служебното правителство и насрочи изборитеСъгласно ал. 5 на

...
Президентът назначи служебното правителство и насрочи изборитеСъгласно ал. 5 на
Коментари Харесай

Вечерни новини: Служебният кабинет встъпи в длъжност; Банките вдигат таксите

Президентът назначи служебното държавно управление и насрочи изборите
Съгласно алинея 5 на член 99 от Конституцията президентът Румен Радев подписа през днешния ден декрет за назначение на служебно държавно управление на Република България в състав, препоръчан от избрания за министър-председател Димитър Главчев.
Банките в България с нова вълна на покачване на таксите
Банките в България още веднъж покачват таксите по своите услуги, продължавайки с опитите да реалокират хората от банковите клонове към мобилното банкиране. Така наподобяват новите промени в цените на част от финансовите институции в страната, които обичайно през пролетта актуализират проектите си.
Румен Спецов остава отпред на Национална агенция за приходите при служебното държавно управление
Служебният финансов министър Людмила Петкова предстоящо смени арестувания шеф на Агенция „ Митници “ Петя Банкова. На нейно място назначи досегашният заместител изпълнителен шеф на Националната организация за приходите (НАП) Георги Димов.
Служебният кабинет предложи уволнението на основния секретар на Министерство на вътрешните работи
Само няколко часа след встъпването си в служба служебният кабинет „ Главчев “ предлага основният секретар на Министерство на вътрешните работи Живко Коцев да бъде уволнен. За задачата Министерският съвет одобри решение, с което предлага на президента Румен Радев да издаде декрет за преустановяване на пълномощията на Коцев, излиза наяве от държавно прессъобщение.
Агенция „ Митници “ събрала по-малко доходи поради рафинерията в Бургас
Агенция „ Митници “ е събрала с към 7% по-малко доходи на годишна база към началото на април. Това сподели към този момент някогашният финансов министър Асен Василев при предаването на властта на служебния министър Людмила Петкова.
Румънският колос „ 5 to go “ отваря първите си кафенета в България
Популярната румънска верига кафенета „ 5 to go “ навлиза на българския пазар. След сериозната си агресия в Румъния, откъдето компанията потегля през 2015 година, веригата към този момент е подготвена за предстоящ напредък.
Международната Jde Peet`s влага 5 млн. евро в завода в Костинброд
Един от международните водачи в производството на кафе и чай Jde Peet`s разширавя потенциала за печене и пакетиране в завода за кафе в Костинброд с инвестиция от 5 млн. евро. Така през актуалната година заводът за кафе очаква  25-процентово нарастване на индустриалната продукция и задълбочава програмата си за стабилно развиване.
Bulgaria Air пуска полети до Лисабон за лятото
Пасажерите на Bulgaria Air към този момент могат да се насладят на още една екзотична дестинация от портфолиото на самолетната компания. На 6 април националният транспортьор започва своята нова постоянна линия сред София и Лисабон за лято 2024.
Санирането избавя комунистическите блокове в Централна и Източна Европа
От Прага до Пловдив инженери и архитекти дават втори живот на жилищни блокове, издигнати през комунизма в Централна и Източна Европа, готвейки се за изменението на климата, написа в специфичен материал BBC.
„ Не могат да сбъркат още веднъж “: Фед няма да бърза с понижаването на лихвите
Федералният запас на Съединени американски щати е решен да не бърза с понижаването на лихвените проценти, като някои икономисти споделят, че последните данни са изместили лятното понижение изцяло от масата за договаряния, написа CNBC.
Френското държавно управление избавя Atos от банкрут и получава златна акция
Силно задлъжнялата френска компания за IT услуги Atos подписа съглашение с френската страна и някои от кредиторите си. Това се случва в миг, когато бърза да подсигури преструктуриране и рекапитализиране на бизнеса си.
Microsoft открива AI хъб в Европа и това може да разпали „ война “
Microsoft разгласи проекти за нов център за изкуствен интелект (AI) в Лондон, фокусиран върху създаването на артикули и научните проучвания, предава Reuters. По всичко проличава, че това ще задълбочи още повече конкуренцията за привличане на най-хубавите фрагменти в региона на може би най-нашумялата технология от доста време насам.
Светът претърпя най-топлия март в историята
Светът преди малко претърпя най-топлия март в историята, поставяйки завършек на 10-месечна поредност, в която всеки месец слага нов температурен връх. Всеки от последните 10 месеца е класиран като най-горещия в света в съпоставяне със съответния месец през предходните години, заяви Службата на Европейски Съюз по изменение на климата " Коперник " (C3S), представена от Reuters.
Източник: economic.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР