Президентът на Венецуела Николас Мадуро заяви днес, че правителството му

...
Президентът на Венецуела Николас Мадуро заяви днес, че правителството му
Коментари Харесай

Мадуро скъса дипломатически отношения с Колумбия

Президентът на Венецуела Николас Мадуро съобщи през днешния ден, че държавното управление му прекъсва дипломатическите връзки с Колумбия, предадоха международните организации.

"Скъсваме дипломатическите връзки с Колумбия ", сподели Мадуро на протест в Каракас.

По думите му Венецуела ще изгони някои колумбийски дипломати поради помощта на Колумбия за напъните на опозицията за внасяне на филантропична помощ.

"Търпението е изчерпано, не мога да понасям повече, не можем да продължаваме да се помиряваме с това колумбийската територия да бъде употребена за офанзиви против Венецуела. По тази причина взех решение да скъсам всички политически и дипломатически връзки с фашисткото държавно управление на Колумбия ", съобщи той.

Мадуро сподели, че колумбийският дипломат и консулски личен състав ще би трябвало да изоставен Венецуела до 24 часа.

По-рано на границата сред Венецуела и Колумбия избухнаха конфликти сред военни и цивилни. Войници от Националната гвадрия на Венецуела напуснаха постовете си.

Миналата нощ венецуелският президент Николас Мадуро отчасти затвори границата с Колумбия. На бразилската граница, която е затворена от през вчерашния ден, венецуелски бойци убиха двама души, които се пробваха да преминат огражденията. Според някои известия, оттова към този момент е влезнал камион с филантропична помощ.

Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР