Президентът на Украйна Володмир Зеленски благодари на Запада за решението

...
Президентът на Украйна Володмир Зеленски благодари на Запада за решението
Коментари Харесай

Зеленски благодари на Запада за обещаните танкове, поиска ракети и самолети

Президентът на Украйна Володмир Зеленски благодари на Запада за решението да доставят танкове на украинската войска. Основното при обезпечаването на танковете са скоростта и количеството, уточни украинският президент и изиска още доставки, този път на самолети и ракети с огромен обхват.

" Това е значим стадий към окончателната победа ", съобщи Зеленски, който от месеци настояваше Украйна да получи танкове.

" Основното тук са скоростта и количеството. Скоростта на образование на нашите военни и скоростта на доставката на танкове. Количеството на поддръжката, която се оказва с тези машини. Трябва да създадем такива танкови сили, пестник на свободата, след ударите на който тиранията към този момент да не се надигне. Можем да го създадем. Заедно и единствено по този начин, както одобряваме решенията през днешния ден ", добави украинският президент Володимир Зеленски.

Припомняме, че след месеци на отвращение, съгласно известията Съединени американски щати и Германия възнамеряват да изпратят танкове в Украйна, което Киев се надява да промени играта на бойното поле.

Очаква се администрацията на президента на Съединени американски щати Джо Байдън да разгласи проекти за изпращане на най-малко 30 танка M1 Abrams.

Германският канцлер Олаф Шолц също е решил да изпрати минимум 14 танка Leopard 2.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР