Президентът на Украйна Володимир Зеленсски заяви, че Украйна няма никакво

...
Президентът на Украйна Володимир Зеленсски заяви, че Украйна няма никакво
Коментари Харесай

Зеленски: Украйна няма отношение към смъртта на Пригожин

Президентът на Украйна Володимир Зеленсски съобщи, че Украйна няма никакво отношение към , в която, вяроятно, почина ръководителят на ЧВК " Вагнер " Евгений Прогожин .

Всички знаят кой има отношение към това , съобщи Зеленски пред публицисти в Киев. Явно той не е бил словохотлив, както и другите публични лица в Киев, по тематиката за гибелта на Пригожин. Днес е националния празник на Украйна - денят, в който тя отбелязва своята самостоятелност и повече изказвания са отдадени на празника.

" Когато Украйна се обърна към страните по света по отношение на самолети, ние нямахме поради това... макар че несъмнено ще помогне в някакъв смисъл ", сподели президентът.

Във видеопосланието си , снимано пред държавните здания в центъра на Киев във връзка националния празник на Украйна, Зеленски благодари на всички сънародници за приноса им в защитата на страната и ги прикани да се замислят по какъв начин са съдействали за независимостта на Украйна.

" В една огромна война няма дребни каузи ", споделя той. " Няма ненужни и маловажни действия. (...) И всеки е значим в тази борба. Защото това е битка за нещо, което е значимо за всички: самостоятелна Украйна. "

Президентът похвали бойния дух и съпротивата на страната си против съветските сили в речта си по случай Деня на независимостта на Украйна в четвъртък.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР