Президентът на Украйна Володимир Зеленски заяви, че Украйна реалистично оценява

...
Президентът на Украйна Володимир Зеленски заяви, че Украйна реалистично оценява
Коментари Харесай

Зеленски: Украйна знае, че няма влезе в НАТО по време на тази война

Президентът на Украйна Володимир Зеленски съобщи, че Украйна " реалистично " прави оценка вероятностите си да стане част от военния блок на НАТО . Той съобщи това след среща в Хага с министър председателите на Белгия и Холандия Александър де Кроо и Марк Рюте, оповестява Руската работа на Би Би Си.

" Ние сме реалисти, знаем, че няма да станем част от НАТО по време на тази война ", сподели Зеленски. " Но ние желаеме доста явен сигнал, че ще бъдем в НАТО след войната ".

На взаимна конференция с министър председателите на Белгия и Нидерландия Зеленски сподели още, че Украйна към този момент е де факто член на НАТО и в този момент би трябвало да се причисли към Алианса де юре .
 Украйна може и да се разочарова от срещата на върха на НАТО през юли
Украйна може и да се разочарова от срещата на върха на НАТО през юли

Има опасения, че ново разширение на НАТО ще даде на Русия учредения за по-агресивна война

Преговорите за потенциално предоставяне на изтребители F-16 на Украйна напредват , сподели министър председателят на Холандия Марк Рюте в четвъртък по време на визитата на украинския президент Володимир Зеленски в Хага, само че решение не е взето .

" Ние работим в тясно съдействие с нашите сътрудници Белгия, други, Обединеното кралство, Дания, с цел да доведем този спор по някакъв метод до решение. Все още не сме стигнали (до този етап) ", сподели той.

По-рано тази седмица в Хелзинки, Финландия, Западът да достави на Киев съвременни бойни самолети и добави, че е " сигурен, че скоро ще имаме самолети " .

По-рано Рюте сподели, че, стига това да не провокира открит спор сред НАТО и Русия.
 Кулеба: Решението за участието на Украйна в НАТО зависи от 4 страни
Кулеба: Решението за участието на Украйна в НАТО зависи от 4 страни

А решението за F-16 е въпрос на време и зависи от резултата от контраофанзивата

Белгия приготвя нов пакет от военна помощ за Украйна , заяви министър председателят Александър де Кроо. Той добави, че белгийското държавно управление също изследва опцията за потребление на замразени съветски активи, с цел да помогне на Украйна във войната.

Министър-председателят на Нидерландия Марк Рюте на собствен ред съобщи, че страната също ще продължи да поддържа Украйна. Той акцентира, че Русия не може да завоюва войната и би трябвало да носи отговорност за военни закононарушения.

Белгийският министър председател сподели още, че сега е належащо да се прояви взаимност с Украйна и да се помогне на Киев да се опълчи на " бруталната и противозаконна окупация ". Той също по този начин съпостави протичащото се в Украйна с Втората международна война и съобщи, че страната ще се нуждае от спомагателна поддръжка в бъдеще.
 Зеленски в Хага: Тази война би трябвало да бъде последната в света и ние ще я създадем Обновена
Зеленски в Хага: Тази война би трябвало да бъде последната в света и ние ще я създадем

Той посети Международния углавен съд в Хага
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР