Президентът на Украйна Володимир Зеленски уволни посланиците на страната в

...
Президентът на Украйна Володимир Зеленски уволни посланиците на страната в
Коментари Харесай

Зеленски уволни украинските посланици в Германия и още четири страни

Президентът на Украйна Володимир Зеленски уволни посланиците на страната в Германия, Индия, Чехия, Норвегия и Унгария, съобщи Ройтерс. До момента от Киев не са оповестили съответна причина за дейностите на президента.

„ Тази ротация е естествена част от дипломатическата процедура “, сподели Зеленски.

В последните месеци главната задача, с която посланиците на Украйна по света бяха натоварени, беше обвързвана с търсенето на поддръжка против съветската инвазия и договарянето на военна и филантропична помощ.

Ключово се оказа освобождението на украинския дипломат в Германия Андрий Мелник . Той водеше сериозна акция, в която настояваше Берлин да даде по-голяма поддръжка на Киев под формата на тежки оръжия.

Мелник беше подложен на критика, поради изявленията му в отбрана на украинския националистически водач Степан Бандера . Украинският дипломат отхвърли Бандера да е всеобщ палач и сподели в изявление, че той е бил умишлено демонизиран от Съветския съюз. Израелското посолство упрекна Мелник в „ изкривяване на историческите обстоятелства, омаловажаване на Холокоста и засегнатост на тези, които са били убити от Бандера и неговия народ “.

На няколко пъти Украйна и Германия си разменяха рецензии по отношение на поддръжката, която Берлин дава за Киев, както и за немската политика по отношение на Русия. Последният конфликт беше по отношение на създадена в Германия турбина, която се намира в Канада за осъществяването на действия по поддръжката ѝ. Берлин упорства Отава да върне турбината на съветския газов колос „ Газпром “, с цел да може да доставя с газ Европа. Киев се опълчва на това искане.

Въпреки тези пререкания в неделя стана ясно, че немското държавно управление е осигурило дълготрайни доставки на муниции за противовъздушните системи „ Гепард “, обещани на Украйна, заяви ДПА. Допълнителните муниции ще дойдат от производител в Норвегия и ще бъдат тествани от Бундесвера. Доставките за Киев ще стартират още в границите на юли.
Източник: svobodnaevropa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР