Президентът на Украйна Володимир Зеленски разказа, че тежките оръжия, които

...
Президентът на Украйна Володимир Зеленски разказа, че тежките оръжия, които
Коментари Харесай

Зеленски: Най-после западното оръжие заработи мощно на фронта

Президентът на Украйна Володимир Зеленски описа, че тежките оръжия, които Украйна получи от своите западни сътрудници, най-сетне са проработили мощно на фронта.

" Най-накрая се почувства, че доста мощно проработи западната артилерия - това оръжие, което получихме от сътрудници ни. Нашите бранители нанасят осезаеми удари по логистиката на окупаторите. И това значително снижава настъпателния капацитет на съветската войска (...) Украинските сили се придвижват по няколко тактически посоки, включително на юг - в Херсонска и Запорожка области ", съобщи той в обичайното си видеообръщение.

Зеленски обърна внимание, че окупаторите стопират достъпа до обществените мрежи, месинджъри и You Tube във всички окупирани територии:
" РФ блокира всяка опция на хората да знаят истината за протичащото се и за нашия капацитет, който ние усилваме последователно ".

Президентт прикани украинците да поддържат връзка с хората от южните области - Херсон, Геническ, Бердянск, Мелитопол и други градове и села:
" Разпространявайте там истината. Използвайте всяка опция, с цел да кажете на хората в окупираните региони, че ние не сме ги не запомнили и се борим за тях ".

Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР