Президентът на Украйна Володимир Зеленски публикува видеообръщение към народа на

...
Президентът на Украйна Володимир Зеленски публикува видеообръщение към народа на
Коментари Харесай

В Деня на независимостта на Украйна, Зеленски обеща победа

Президентът на Украйна Володимир Зеленски разгласява видеообръщение към народа на страната по случай Деня на независимостта, който страната чества на 24 август. Той го записа на Майдана на независимостта и на " Хрешчатик ", където има галерия на съветска военна техника, унищожена по време на нашествието, цитира думите му Руската работа на Би Би Си.
 
" Окупаторът вярваше, че след няколко дни ще направи церемониал в центъра на нашата столица. Днес можете да видите този " церемониал " на " Хрешчатик ". Доказателство, че вражеската техника може да се появи в центъра на Киев единствено в тази форма ", сподели Зеленски.
 
" Преди шест месеца Русия ни разгласи война. На 24 февруари цяла Украйна чу детонации и изстрели. А на 24 август не трябваше да чуват думите " Честит Ден на независимостта! ". На 24 август споделяме: " Честит Ден на независимостта, Украйна! "
 
Зеленски няколко пъти акцентира, че Украйна не има намерение да прави никакви териториални отстъпки в името на мира с Русия.
" Какво е краят на войната за нас? Преди казвахме: Мир. Сега споделяме: Победа ", сподели той. Няма да търсим съгласие с терористите, макар че разбираме съветския език, който Вие дойдохте да отбраните, убивайки хиляди хора, които дойдохте да освобождавате ".
 
След това президентът на Украйна мина на съветски и сподели: " И ние разбираме и сме доста по-близо до (британския министър председател Борис) Джонсън, който приказва британски, в сравнение с до убийците, изнасилвачите и мародерите, които направиха всичко това на съветски ".
 
" Ние не сядаме на масата за договаряния от боязън, с опрян револвер в челото. За нас най-голямото зло не е желязото, не ракетите, самолетите и танковете, а оковите. Не окопите, а веригите. И ние ще вдигнем ръце единствено един път, когато честваме нашата победа ", добави той.
 
Според Зеленски Украйна ще се стреми към цялостното възобновяване на териториалната целокупност на страната, в това число Крим и Донбас, без значение какви са методите за връщането им. " За нас Украйна е цяла Украйна, всички 25 района, без никакви отстъпки и взаимни отстъпки ", сподели президентът.

Припомняме, че във вторник се организира среща на самодейността Кримска платформа, в която взеха присъединяване представители на 60 страни и интернационалните организации. Почти всички участваха онлайн,а полският президент Анджей Дуда дойде в Киев и взе участие онлайн във форума.
 
В рамките на това мероприятие украинският президент съобщи, че страната му не желае преустановяване на огъня и нови " Мински съглашения ", тъй като те по неговите думи водят единствено до загуба на територии и продължение на войната и едно дълго помирение ще значи, че Украйна ще загуби окупираните сега от Русия територии в южната и източната част на страната.
 
Припомняме, че преди два дни украинският президент изрази опасения, че Русия може да нанесе ракетни удари към 24 август - Деня на независимостта на Украйна, а Съединени американски щати предизвестиха, че Русия може да нападна стратегически инфрастуктурни обекти в Украйна, както и постройките на властта в Киев и към този момент приканиха американските жители да изоставен неотложно Украйна.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР