Президентът на Украйна Володимир Зеленски приветства успехите на украинската контраофанзива

...
Президентът на Украйна Володимир Зеленски приветства успехите на украинската контраофанзива
Коментари Харесай

Зеленски: Имаме значителни резултати в Източна Украйна

Президентът на Украйна Володимир Зеленски приветства триумфите на украинската контраатака в източната част на страната, съобщи БГНЕС.

Изглежда, че силите на Киев се приближават до завладяването на основния град Лиман, който Москва завладя напролет.

" Имаме обилни резултати в източната част на нашата страна. Вече има задоволително обществена информация за това. Всички са чували какво се случва в Лиман, Донецка област. Тези стъпки значат доста за нас ", съобщи Зеленски в ежедневното си послание към нацията.

Забележките му идват, откакто съветският президент Владимир Путин публично анексира четири следени от Москва области в Украйна на обилна гала в Кремъл.

" Трябва да освободим цялата си земя и това ще бъде най-хубавото доказателство, че интернационалното право и човешките полезности не могат да бъдат нарушени от нито една терористична страна, даже от такава нагла като Русия ", съобщи Зеленски.

Той съобщи, че пътят на Украйна е " сложен ", само че той е път на " самостоятелност, териториална целокупност, интеграция с цивилизования свят и обществено развиване ".

" Пътят на нашия зложелател също е изцяло явен - проваляне, позор и наказание ", сподели Зеленски.

Подкрепяният от Кремъл водач на Донецк съобщи, че съветските войски и техните съдружници се удържат в Лиман с " последни сили " и че силите на Москва в града са " отчасти обкръжени ".

Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР