Президентът на Украйна Володимир Зеленски приветства първото от началото на

...
Президентът на Украйна Володимир Зеленски приветства първото от началото на
Коментари Харесай

Зеленски: Посещението на Ердоган е мощно послание за подкрепа на Украйна

Президентът на Украйна Володимир Зеленски приветства първото от началото на войната посещаване в страната на турския си сътрудник Реджеп Тайип Ердоган, който оказа помощ за сключването на договорка за зърно сред Киев и Москва.

" Посещението на турския президент в Украйна е мощно обръщение за поддръжка от страна на такава мощна страна ", съобщи Зеленски.

Днес в град Лвов се състоя двустранната среща на президентите на Украйна и Турция Володимир Зеленски и Реджеп Тайип Ердоган, на която бяха разисквани всички аспекти на връзките сред Анкара и Киев на равнище стратегическо партньорство.

Тя беше последвана от тристранни диалози с генералния секретар на Организация на обединените нации Антониу Гутериш, по време на които беше разискван въпросът за продължаващата руско-украинска война.

Ердоган, Зеленски и Гутериш разискаха стъпките, които могат да бъдат подхванати за преустановяване на войната с дипломатически средства, и запазването на открития механизъм за експорт на украинско зърно на международните пазари, съгласно турската дирекция за връзки.

Предвидено е Гутериш да посети и украинския пристанищен град Одеса, с цел да следи изпращането на зърното. В събота той ще замине за Турция и ще посети Съвместния център.

Днес 25-ият товарен транспортен съд отпътува от Украйна в границите на договорката и Зеленски съобщи, че двамата с Гутериш са се " договорили да продължат да координират осъществяването на самодейността за зърно. /БГНЕС, Агенция Франс Прес, Анадолска агенция
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР