Президентът на Украйна Володимир Зеленски пристигна на посещение в Обединеното

...
Президентът на Украйна Володимир Зеленски пристигна на посещение в Обединеното
Коментари Харесай

Володимир Зеленски пристигна във Великобритания, ще се срещне с краля - видео

Президентът на Украйна Володимир Зеленски дойде на посещаване в Обединеното кралство.

Зеленски ще бъде признат от крал Чарлз III следобяд, оповестиха от Бъкингамския замък.

Предвижда се президентът на Украйна да организира диалози и с министър-председателя Риши Сунак. В ранния следобяд той ще приказва пред Народното събрание. 
Зеленски беше прегърнат от Сунак, откакто слезе от военно-транспортния аероплан на летище Станстед северно от Лондон.
Сунах разгласи, че ще предложи образование на украинските водачи на изтребители и морски пехотинци, защото западните съдружници разискват усилване на военната помощ за Киев.

След Лондон формалните представители на Европейски Съюз се надяват Зеленски да посети Брюксел в четвъртък.

От своя страна президентът Джо Байдън даде обещание преди пътуването си до Европа, че Съединени американски щати ще поддържат Украйна в дълготраен проект.

" Ще бъдем с вас, колкото и дълго да е належащо ", съобщи Байдън в годишната тирада на президента " За положението на съюза ".

" Нашата нация работи за повече независимост, повече достолепие, повече мир - освен в Европа, само че и на всички места ", сподели Байдън, обръщайки се към посланика на Украйна във Вашингтон Оксана Маркарова, която присъстваше на събитието.

След диалозите на " Даунинг стрийт " 10 и речта си в историческата зала " Уестминстър " на Народното събрание Зеленски ще посети, дружно със Сунак, украинските войски, които получават образование от английските военни в Югозападна Англия.

" Премиерът ще предложи да ускори офертата на Обединеното кралство за образование на украинските войски, в това число да я разшири с водачи на изтребители, с цел да подсигурява, че Украйна може да пази небето си и в бъдеще ", обявиха от офиса на Сунак.

Обучението ще " подсигурява, че водачите ще могат да летят на комплицирани изтребители по стандартите на НАТО в бъдеще ".

Зеленски получи обещания от съдружниците за танкове на фона на предизвестията, че Русия струпва жива мощ и техника за нова огромна атака на изток.

Във вторник Дания, Германия и Нидерландия дадоха обещание, че Украйна ще получи най-малко 100 танка през " идващите месеци ".

Миналата седмица Сунак съобщи, че изпращането на английските изтребители „ Тайфун “ и F-35 в Киев ще изисква " месеци, в случай че не и години " образование и че търси най-ефективния метод да помогне на Киев да реализира победа.

Британският министър на защитата Бен Уолъс също предизвести, че доставката на изтребители за Украйна няма да бъде " магическа пръчка " във войната, макар че отхвърли да изключи тази концепция. 

Досега Съединените щати отхвърляха всевъзможни доставки на изтребители F-16 за Украйна, само че други сътрудници, в това число Полша, се демонстрираха по-отворени към концепцията.

Англия декларира, че през последните шест месеца към този момент е обучила 10 000 украински бойци " до бойна подготвеност " и ще образова още 20 000 през тази година.

Обединеното кралство към този момент се е съгласило да изпрати 14 от своите танкове „ Чаленджър “ 2 на Украйна. /БГНЕС

Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР