Президентът на Украйна Володимир Зеленски похвали работата на украинската противовъздушна

...
Президентът на Украйна Володимир Зеленски похвали работата на украинската противовъздушна
Коментари Харесай

Зеленски похвали работата на украинската ПВО

Президентът на Украйна Володимир Зеленски похвали работата на украинската противовъздушна защита във вечерното си видеообръщение, откакто в продължение на няколко дни и нощи Русия нанасяше тежки въздушни удари по Украйна, съобщи ДПА.

За една седмица бяха прехванати 104 от 112-те ирански дронове камикадзе " Шахед " , акцентира Зеленски.

" А унищожаването на всеки един от тях значи, че са избавени човешки животи и инфраструктура " , добави президентът, като благодари на всички военнослужещи от силите за Противовъздушна отбрана.

През тази седмица бяха свалени и балистични ракети от Русия. Системите " Пейтриът ", " НАСАМС ", " Гепард " и други, предоставени от сътрудниците на Украйна, " работят съвършено ", означи Зеленски, само че добави, че е значимо страната да продължи да усъвършенства противовъздушната си защита. Тази тематика е била обсъждана при съвсем всички негови контакти с задгранични сътрудници.

По данни на гражданските управляващи през предходната седмица е имало десетки жертви и вреди - в това число в Киев. Украйна не разяснява удари по военни цели.

Зеленски съобщи също, че през вчерашния ден се е съветвал с най-близкото си военно управление. Те са разискали въпроса за отбранителните уреди и производството на оръжие. 

След неуспеха на украинската сухопътна атака през лятото армията се окопава и се пробва да задържи позициите си, отбелязва ДПА.

В същото време съветското министерство на защитата заяви тази нощ, че системите за противовъздушна защита на Русия са унищожили 33 изстреляни от Украйна дронове, до момента в който те са се намирали над съветски области. Те обаче са били прихванати или унищожени, преди да доближат задачите си над Липецка, Ростовска и Волгоградска област, заяви министерството в Telegram, без да даде повече детайлности.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР