Президентът на Украйна Володимир Зеленски отстрани от длъжност ръководителя на

...
Президентът на Украйна Володимир Зеленски отстрани от длъжност ръководителя на
Коментари Харесай

Зеленски отстрани главния прокурор и шефа на службите

Президентът на Украйна Володимир Зеленски в профил от служба ръководителя на Службата за сигурност Иван Баканов и в профил от поста основния прокурор Ирина Венедиктова.

Това излиза наяве от съответните укази, оповестени на уеб страницата на президентската канцелария.

Висшият действен чиновник по сигурността беше отхвърлен в сходство с „ член 47 от Дисциплинарния правилник на въоръжените сили на Украйна “, който гласи „ несъблюдение (неправилно осъществяване на) служебните отговорности, което докара до човешки жертви или други тежки последствия, или сътвори опасността от такива последствия е измежду основанията за премахване на военнослужещ от служба. “

„ Взех решение за премахване от поста на основния прокурор и премахване на ръководителя на Службата за сигурност на Украйна. Към днешна дата са регистрирани 651 наказателни производства за държавна измяна и съучастничество на чиновници на прокуратурата, органите на досъдебното следствие, други правоохранителни органи.

По 198 наказателни производства са известени за съмнение съответните лица. По-специално, повече от 60 чиновници на прокуратурата и СБУ останаха на окупираната територия и работят против нашата страна. Подобен набор от закононарушения против основите на националната сигурност на страната и връзките, регистрирани сред украинските сили за сигурност и съветските разследващи служби, повдигат доста съществени въпроси към съответните им водачи. Всеки от тези въпроси ще получи верен отговор”, написа Зеленски в профила си в обществените мрежи.

Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР