Президентът на Украйна Володимир Зеленски коментира без заобикалки мирните предложения

...
Президентът на Украйна Володимир Зеленски коментира без заобикалки мирните предложения
Коментари Харесай

Зеленски нарече Путин "убиец" и призова Европа да се подготви за руско ракетно нападение

Президентът на Украйна Володимир Зеленски разяснява ребром " мирните " оферти на някои западни страни за договаряния с Русия. Държавният глава изясни, че в този случай самата Европа ще се сблъска с съветска експанзия.
 
На конференция с албанския министър председател Еди Рама Зеленски за следващ път назова Путин " палач ", отбелязвайки, че светът през днешния ден си има работа с възраждащ се нацизъм, заяви Главред.
 
 Володимир Зеленски и Еди Рама Володимир Зеленски и Еди Рама Източник: Скрийншот видео кадър
" Сега всички си имаме работа с палач, втори Хитлер. Второ издание. Ако приказваме за Netflix. Това е същинският живот, той е рисков. Не дай Боже да се сблъскате с него. Но всички би трябвало да се подготвим, просто да бъдем мощни. Тук не става въпрос за подготовка за мир или война, а за подготвеност за идващите години на Путин ", сподели Зеленски.
 
Той прикани Запада да се приготви за вероятно внезапно увеличение на ескалацията в Европа.
 
" Ако всички не сме подготвени да го отблъснем (Путин, бел. ред.), тогава всички би трябвало да се приготвят за следното: за това, че заран и вечер ще има ракети. Войната към този момент няма отдалеченост (...) Ракетите поразяват домовете, би трябвало да сме готови за това. Това е нашият сигнал: колкото по-силни сме в Украйна, толкоз по-слаб ще бъде Путин. Това е отговорът на всяка " самодейност ". Ако някакви начинания укрепят Украйна, те ще са положителни и за света ", изясни президентът.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР