Президентът на Украйна Володимир Зеленски каза по време на посещението

...
Президентът на Украйна Володимир Зеленски каза по време на посещението
Коментари Харесай

Зеленски в САЩ: Украйна унищожава „ядрото“ на ЧВК „Вагнер“ и няма да спре дотук

Президентът на Украйна Володимир Зеленски сподели по време на визитата си в столицата на Съединени американски щати, че Украйна е постигнала съществени триумфи на бойното поле, в това число унищожаването на ядрото на прословутата съветска частна военна формация „ Вагнер “, затвърдила е свои „ печеливши позиции в Черно море и няма да спре дотук.

Зеленски приказва на взаимна конференция с американския президент Джо Байдън, заяви сътрудник на Укринформ във Вашингтон.

„ Нашите момчета унищожиха 20 000 вагнеровци. Това са съществени терористи, които предизвикваха разрушения навсякъде… на африканския континент, правиха интервенции в Сирия и Украйна… С други думи, ядрото на терористичната организация към този момент не съществува. Това беше реализирано от Украйна “, означи президентът.

Той уточни също, че украинската страна е понесла огромни жертви, само че все пак се е свършила работата.

Зеленски акцентира, че триумфите на фронтовата линия не са реализирани елементарно от Украйна, само че в действителност се съществени. По-специално, Украйна е затвърдила свои печеливши позиции в Черно море, унищожила е противников кораби и е изтласкала съветския флот назад в териториалните води на Руската федерация.

„ Наистина, някои от тях към момента остават в Черно море, покрай нашия, краткотрайно окупиран Крим, само че ще продължим да работим върху това “, посочи украинският държавен глава.

В допълнение Зеленски се спря и на това, че Русия не е превзела нито едно украинско населено място в процеса на последната широкомащабна атака. Точно противоположното – Украйна е освободила 50% от завладените територии, сподели президентът.

„ Това е доста добре и ще продължаваме по този метод “, акцентира президентът на Украйна.


Източник Българска телеграфна агенция

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР