Президентът на Украйна Володимир Зеленски, говорейки чрез видеовръзка пред френския

...
Президентът на Украйна Володимир Зеленски, говорейки чрез видеовръзка пред френския
Коментари Харесай

Зеленски призова французите да спрат да финансират руската военна машина

Президентът на Украйна Володимир Зеленски, говорейки посредством видеовръзка пред френския парламент в сряда, прикани френските компании неотложно да изоставен Русия, а също по този начин помоли Франция да помогне на Украйна с военно съоръжение и системи за противовъздушна защита , оповестява съветската работа на Би Би Си.

Володимир Зеленски описа историята за родилния дом в Мариупол в самото начало на речта си и помоли френските депутати и сенатори да почетат паметта на хиляди починали украинци с минута безмълвие.

" За да не се постанова никой в никакъв случай да се моли за гибелта. За си да живеят хората живота, пълноценно. За да изпращат хората не поради бомби, не във война, а когато им пристигна времето. Само в мир, единствено с достолепие, тъй като би трябвало да живееш по този начин, че да те почитат, да те помнят и да се сбогуват с теб, както целият свят видя, че Франция се сбогува с великия Белмондо ", сподели той.

" Този мир е вероятен - споделя Зеленски, " единствено в случай че по-късно, след войната, е допустимо да се построи система за сигурност в света, в която, наред с други неща, Франция ще играе основна роля . "

Но за това войната би трябвало да бъде прекъсната и Париж може да помогне на Киев в това, продължи президентът на Украйна.

Говорим, първо, за помощ за украинската войска с оръжие. Зеленски не изиска от французите да затворят небето над Украйна. В тази тирада настояванията му изглеждаха по-реалистични, разяснява Би Би Си: танкове, противотанкови оръжия, авиация, противовъздушна защита .

Второ, президентът на Украйна приказва за по-нататъшното усилване на санкционния напън: " всяка седмица нов пакет от наказания ".

И трето, във френския парламент Зеленски изиска френските компании да изоставен съветския пазар .

" Renault, Auchan, Leroy Merlin и други - те би трябвало да спрат да бъдат спонсори на съветската военна машина, спонсори на убийствата на деца, дами, спонсори на изнасилвания, грабежи от съветската войска. Всички компании би трябвало да си спомнят един път вечно че полезностите костват повече от облагата. От кървавата облага ", сподели президентът на Украйна.

По-рано денем, като благодари на Япония по тази причина, че е водеща измежду азиатските страни в осъждането на нашествието на Русия в Украйна и въвеждането на наказания.
 Зеленски: 100 000 души са обсадени в Мариупол – без храна, вода и медикаменти
Зеленски: 100 000 души са обсадени в Мариупол – без храна, вода и медикаменти

Хората са под непрекъснати обстрели

Във вторник той се и обърна внимание, че Украйна се трансформира във вратата, през която съветските войски ще пробият в Европа. Той прикани Италия да не се превъща в курорт за съветските олигарси.

В неделя Украинският президент Володимир Зеленски,, сподели че Израел ще би трябвало да живее с избора, който прави дали да помогне за отбраната на Украйна против съветската инвазия,

Правейки съпоставения сред съветската атака и " окончателното решение " - проекта на нацистка Германия за заличаване на евреите - Зеленски сложи под въпрос нежеланието на Израел да продаде отбранителната система " Железен купол " на Украйна.

Зеленски към този момент се обърна към и към в доста прочувствени послания, като се опита да убеди законодателите и в двете страни, какъв брой е значимо да дават помощ на Украйна и да засилят натиска си против Русия.

Украинският президент Володимир Зеленски прикани Конгреса на Съединени американски щати да даде повече оръжия, с цел да помогне на страната му да се отбрани от съветските въздушни удари , съобщи думите му Ройтерс.

В отговор на опасенията на президента Джо Байдън и доста американски законодатели, че може да ескалира спора с Русия, Зеленски настоя за още самолети и системи за противовъздушна защита.

В обръщението си пред Бундестага той направи прилика с рухването на Берлинската стена Зеленски прикани немския канцлер Олаф Шолц да събори " стената сред свободна и несвободна Европа " и да спре войната в Украйна .

Зеленски приказва за нова стена " в средата на Европа сред свободата и несвободата " , за чието пораждане съгласно него Германия е помогнала , изолирайки Украйна и създавайки бизнес връзки с Русия и предходната й поддръжка за газопровода " Северен поток-2 ".

" И тази стена става все по-голяма с всяка бомба, която пада върху Украйна, с всяко решение, което не е взето ", добави той.
 Зеленски зове Европа: Нито евро за окупаторите, спрете търговията с Русия
Зеленски зове Европа: Нито евро за окупаторите, спрете търговията с Русия

Украинският президент желае да не се спонсорира съветската военна машина
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР