Президентът на Украйна Петро Порошенко смята, че украинският войник е

...
Президентът на Украйна Петро Порошенко смята, че украинският войник е
Коментари Харесай

Порошенко: Украинският войник победи нацизма

Президентът на Украйна Петро Порошенко счита, че украинският боец е имал предпочитана роля при успеха над нацизма във Втората международна война. Държавният глава направи това заявление на мероприятията по случай Деня на успеха в Киев и бе излъчено от телевизионния канал " 112 Украина “, предава РИА Новости, представена от " Канал 3 ".

" По мое надълбоко разбиране, над нацизма надви на първо място украинския боец “, съобщи Порошенко. " Без милионите войници-украинци на бойните полета на Втората международна война, тя, най-вероятно, не би приключила или би траяла по-дълго “.

Държавният глава прикани да не се не помнят подвизите на украинския народ и акцентира, че по време на войната, в продължение на 35 месеца са се водили дейни бойни дейности на територията на Украйна.

Президентът означи също, че по време на войната милиони украинци са починали от патрони, апетит и климатичните условия, а нацистите са разрушавали монументи и са осквернявали светите места.

По-рано, напомня РИА Новости, Порошенко се изрече внезапно срещу акцията " Безсмъртен полк “, която се организира годишно в памет на участниците във войната. Украинският държавен глава съобщи, че задачата на шествието е „ присъединяване в хибридна война, която Москва води с разнообразни способи “. Руската държавна дума го осъди за тези изказвания.

През 2015 година Върховната рада на Украйна промени формалното название на Деня на успеха, изключвайки от него споменаването на Великата Отечествена война. Вместо " Деня на Победата във Великата Отечествена война 1941 – 1945 година ", празникът стартира да се назовава " Денят на успеха над нацизма във Втората международна война 1939 – 1945 година “.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР