Президентът на УЕФА Александър Чеферин даде специална пресконференция след днешното

...
Президентът на УЕФА Александър Чеферин даде специална пресконференция след днешното
Коментари Харесай

Чеферин: Няма да ги спираме, надявам се възможно най-скоро да създадат топ турнир с два отбора

Президентът на УЕФА Александър Чеферин даде специфична конференция след днешното решение на Съда на Европейския съюз, последвалото декларирано предпочитание от Реал Мадрид и Барселона за рестартиране на Суперлигата и оферти нов формат за шампионата. Словенецът съобщи, че футболният свят е единен и само двата испански колоса продължат да упорстват за основаването на такава конкуренция. Чеферен отсече, че УЕФА няма да стопира Барселона и Реал Мадрид, които могат да си основат супертурнир с присъединяване на два тима. Президентът не вижда нищо тревожно в днешното решение на съда и счита, че то даже може да бъде потребно, тъй като ще помогне за подобряването на някои от наредбите.
Прочетете още
„ Няма да се опитваме да ги стопираме. Могат да основат каквото си желаят. Даже се надявам, че ще започват техния топ шампионат колкото е допустимо най-скоро... с присъединяване на два клуба. Футболът не се продава. Надявам се, че знаят какво вършат, само че не съм сигурен. Видях през днешния ден, че пресата в Англия назова този шампионат „ Зомби лига “.

Гледах така наречен презентация на А22. Трудно е да решиш дали да бъдеш шокиран или развеселен от шоуто. Предлага се още по-затворен формат от изданието от 2021 година, което бе отхвърлено от всички. Наближава Коледа и A22 видяха огромна добре украсена кутия под елхата. Зарадваха се и започнаха да честват, само че когато отвориха кутията, схванаха, че вътре няма кой знае какво.

Виждаме днешното решение като късмет да подобрим някои от наредбите. Футболът обаче остава единен ", съобщи Чеферин.

 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР