Президентът на Турция Реджеп Тайп Ердоган настоява все по-ясно за

...
Президентът на Турция Реджеп Тайп Ердоган настоява все по-ясно за
Коментари Харесай

Лирата отново тръгна надолу заради коментари на Ердоган

Президентът на Турция Реджеп Тайп Ердоган упорства все по-ясно за нови избори в най-големия град в страната, подхранвайки терзания за авторитаризъм и разтърсвайки вложителите, написа Bloomberg.

Миналата седмица той призна загубата на своята партия в столицата Анкара и на Истанбул на 31 март. В понеделник президентът, чиито пълномощия се усилиха доста от предходната година насам, съобщи, че има " нередности " и " огранизирана " машинация в Истанбул и колкото да се спря да не подреди на изборната комисия да организира нов избор.
Кандидатът на партията на Ердоган изостава от съперника си от секулярната Републиканска национална партия с към 15 000 в град с 16 милиона поданици.

След изказванията на президента, лирата изтри нови 1,5 % от цената си против $. Единица от щатската валута купува 5,67702 турски лири.

Ердоган към този момент принуди критиците си в медиите да мълчат и стартира гневна акция против политическите си съперници след опита за прелом през 2016 година Намесата му в демократичния развой по изборите ще отслаби още повече доверието на вложителите във върховенството на закона.

Решението на изборната комисия се чака през средата на април и ще бъде показателно за здравето на демокрацията и капиталовата среда в Турция, която се намира в първата си криза от десетилетие. /money.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР